11 februari 2012
12:00

Lagan IBK

Referat: Öjaby Sport - Lagan IBK

Ny match och spelsugna killar kommer till hallen stärkta av upphämtningen mot Ljungby helgen innan men också medvetna om att det är hårt arbete som gäller för att bärga 3 poäng... Vi tvingas tyvärr räkna in ytterligare en skada då Liam gjort sig illa i en axel och han får tillsammans med Jeppe, Viktor och Mattsson följa matchen ifrån sargkanten. Härligt att ni är är med och stöttar oss och känner jag er rätt har ni snart kämpat er tillbaka. Förutom detta är Isse och åker skidor så vi mönstrar 10 killar till match.

Första perioden börjar lovande och när Linus i fjärde minuten plockar fram ett av sina perfekta utkast och friställer Jonis som hur snyggt som helst lurar målvakten och trycker in 1-0 är det precis den start på matchen vi behöver. Vi för spelet och i tionde minuten gör Axel snyggt 2-0 framspelad av Roos. Direkt på tekning går vi åter till anfall, Adam vinner boll i sarghörnet, bryter in framför mål och lyckas få in bollen mellan målvakt och stolpe. Det tog 13 sekunder mellan målen. Bra första period.

Efter fem minuter i andra perioden reducerar Lagan till 3-1 på ett skott som tar ett Laganben framför mål och helt ställer Linus. Lagan får nu lite luft under vingarna och kommer i en del anfall men vi spelar tryggt försvarsspel och Linus är säker i mål. Även i andra perioden har vi en gyllene tionde minut Adam petar ett frislag till Axel som trycker till och via en laganspelare går bollen i mål. Endast 25 sekunder senare när Tim tar två steg in i anfallszon och lossar kanonen kan inte målvakten hålla bollen och då är Adam där och lägger in returen till 5-1.

När tredje perioden är 46 sekunder gammal är det dax för Robin att trycka dit säsongens första mål fram till 6-1 efter ett mycket bra pass från Axel när Lagan tappat markering på våra backar. I femte minuten är det Kalles tur att presentera sig och snyggt på egen hand sätta 7-1. I en utav många snabba spelvändningar gör Axel snyggt sitt tredje mål för kvällen då han tillsammans med Kalle spelar bort både målvakt och försvar fram till 8-1. Kalle som nu fått upp farten i benen på riktigt glider snyggt igenom Lagans försvar och trycker skottet upp i nättaket fram till 9-1 precis som vi sett honom göra på träningen i veckan, tjusigt. Lucas avslutar målskyttet för dagen mycket snyggt då han på passning från Tim bryter in framför mål, lägger över bollen från forehand till backand och trär in den mellan benen på målvakten fram till 10-1 som blir slutresultat.

Vi gör spelmässigt en riktigt bra match där försvarsspelet är stensäkert, anfallsspelet snabbt och rörligt i en riktigt härlig laginsats. Alla grabbar får högt betyg och man får bocka och buga för inställningen dom visar. Nu är det matchvila fram till hemmamatchen mot Älmhult 3/3 men vi tränar som vanligt i veckan som kommer.

sön 20 nov 2011, 13:45 Lagan IBK - Öjaby Sport